pondělí 4. ledna 2016

Vánoce a Silvestr ve třech

Naše první Vánoce ve třech

Letos to byly poslední Vánoce, které jsme si s manželem udělali tak, jak jsme chtěli, protože Venoušovi to bylo ještě letos jedno. Ale příští rok už asi nastanou nějaké změny a budou se dělat Vánoce pro něj. A už teď se na ně těším.

Stromeček jsme si s manželem ozdobili 23.12. večer. Když jsem na Štědrý den ráno s Vašíkem vstávala, byla ještě tma, tak jsem stromeček předem rozsvítila. Vzala jsem ho k němu, aby si ho mohl prohlédnout. Valil na něj oči (doslova) jako na všechno, co je pro něj nové. A celý den z něj nemohl spustit oči. Dala jsem mu tedy deku hned pod něj, aby na něj dobře viděl.

Dopoledne jsem se šli projít na Pražský hrad, kam chodíme každý rok. Letos tam byly i vánoční trhy, tak jsme si tam mohli dát svařák. No, jen někteří. Já jsem si od manžela jenom 2x cucla. Bylo to hezké, jenom ten sníh mi chyběl.
Odpoledne vzala Vendu na procházku babička a my jsme si mohli doma připravit všechno na večer. Manžel třeba teprve balil dárky.

Vánoční sob... Vašík zápasí se sobama, které má na nožičkách :-)

Zhruba kolem šesté jsme se svátečně oblékli a šli jsme s Vašíkem ke stromečku. Společně jsme se fotili a pozorovali jsme, jak si Vašík stromeček a dárky prohlíží. Bohužel pak začal být mrzutý a rozbalování dárků už by asi nezvládl. Nechtěla jsem ho přetáhnout, tak jsem ho vykoupala, nakrmila a šel spát. Dárky jsme mu nechali na ráno. Když usnul, dali jsme si s manželem teprve večeři a pak si rozbalili naše dárky. Pak jsme koukali na pohádky, jedli a pili a já jsem dokonce vydržela vzhůru asi do 2 hodin. Mezitím už se Vašík vzbudil na kojení, ale i pak jsem ještě chtěla být vzhůru a vychutnávat si tu atmosféru. Jenom jsem nečekala, že se ráno Venouš vzbudí v 6 hodin a už nebude chtít spát. Tak jsem byla ten den celkem zničená, ale stálo to za to. Když vstal i manžel, tak jsme Vašíka nechali roztrhat si papír ze svých dárků a to bylo tak jediné, co ho bavilo. Dárky mu ještě nic neříkají. Na oběd jsme jeli k mému tátovi, kde nás na Vašíka bylo 8 lidí. Bylo tam na něj dost hluku, ale zvládnul to celkem dobře. Navečer pak ještě k nám přišla babička a švagr se švagrovou. Další dny jsme vždycky měli jednu návštěvu, buď jsme někam jeli my nebo přijel někdo k nám. Mezitím jsme chodili ven na procházky. 

Naše první Vánoce ve třech :-)

Naše rodinka...

Co bylo hlavní a co jsem si já užívala, bylo to, že byl manžel s námi celé svátky doma a to bylo moc fajn.

Takhle spolu kluci koukali na pohádky :-)

Silvestr

Poprvé jsme trávili Silvestr v klidu doma. A vůbec mi to nevadilo. Naopak, byla jsem ráda. Vašíka jsme normálně v jeho čas vykoupali a uložili, pak jsme se najedli a potom jen polehávali u televize a popíjeli šampaňské. Rozhodla jsem se, že ten rok je potřeba oslavit a dala jsem si šampaňské s manželem a Vašík dostal mléko z lahvičky. Samozřejmě jsem pila jen malinko, abych ho potom v noci už mohla normálně nakojit. O půlnoci jsme si připili a já jsem doufala, že okolní petardy Vendu nevzbudí. Stála jsem u okna a koukala na pár ohňostrojů, které byly od nás vidět. A padal sníh, to byla nádhera. Trochu mě mrzelo, že nemůžeme jít ven, to musím přiznat. No, ale zase ne tak moc. Vašík se lehce probudil, zakňoural, tak jsem šla k němu, dala mu dudlíka a držela ho za ruku a přitom jsem si přehrávala v hlavě celý uplynulý rok... jak to bylo na začátku těžké a jak to nakonec všechno dobře dopadlo a jak máme krásného a zdravého syna. Že to všechno za to stálo, že jsem neskutečně šťastná, že ho máme a za nic na světě bych to nevyměnila! Koulely se mi po tvářích slzy štěstí, jak mě to dojalo. Nejraději bych si bývala vlezla k němu do té postýlky a přitulila si ho k sobě. No, ještě, že se tam nevejdu. Tak jsem se šla přitulit k manželovi, který se samozřejmě divil, proč brečím. Na vysvětlování jsem neměla sílu, tak jsem jen řekla, že brečím štěstím, že jsem ráda, že je oba mám a že je miluju!

Když jsme na Nový rok s Vašíkem vstali, položila jsem ho v pokoji na zem na deku a šla jsem si udělat snídani. Když jsem se vrátila, tak byl na břiše. Šikulka jeden. Už se 3x přetočil 29.12., když jsme byli na návštěvě u babičky, ale od té doby nic. A na Nový rok už potom nedělal celý den nic jiného, otáčel se pořád dokola. Evidentně ho to hodně bavilo, protože se tomu hrozně smál :-).



Moje milé čtenářky, ráda bych vám poděkovala, že můj blog čtete a chtěla bych vám popřát do roku 2016 jen to nejlepší, ať jste šťastné a spokojené, ať máte kolem sebe lidi, které máte rádi a na které se můžete spolehnout a ať se vám splní vaše přání... tak jako se loni splnilo to největší přání mně.

4 komentáře:

  1. Opět krásně napsané. Je vidět, že jste si to užili. A fotky jsou super. My bohužel žádné společné ani nemáme. Jedině, že bych nás ještě vyfotila pod tou skoro suchou větví, než nám úplně opadá:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Já jsem fotky chtěla, z prvních Vánoc to bylo potřeba :-). A jak to dopadlo, máte fotky alespoň z pod suché větve ;-)?

      Vymazat
  2. Ten sobi overalek je bozi <3
    a tobe se Vasik vydrzi takto "koukat na pohadky"? holky by za chvili mrcely, ze se nudi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soba koupil manžel cíleně na Vánoce. Akorát už je mu skoro malý, moc ho neužil...:-)
      Vašík televizi miluje a když je tam někdo s ním, tak vydrží, no. Ale jen chvíli, max. půl hodiny.

      Vymazat