středa 5. srpna 2015

Je to už ono?

Že by už se něco konečně začalo dít...? Od včerejší noci cítím bolesti podbřišku, takové jako by menstruační bolesti. Začalo to včera v noci kolem čtvrté, přes den se to občas ozvalo, ale byla to celkem "pohoda." Večer jsem v klidu usnula a dnes k ránu, kolem páté mě ta bolest vzbudila znova a byla trochu silnější. Od té doby jsem nespala a od půl 6 do půl 7 jsem sledovala intervaly, v jakých ta bolest přicházela. Bylo to v rozmezí 20 minut až půl hodiny. Přirovnala bych to k takové silnější menstruační bolesti. Vzhledem k tomu, že jsem ale mívala menstruaci hodně silnou a bolestivou, tohle mi pořád přijde dost únosné, protože to za půl minuty až minutu zase odezní. Při menstruaci to bolelo v kuse někdy i 2 dny... Od rána bolest ještě trochu zesílila, ale intervaly jsou pořád zhruba půlhodinové. Bolest někdy trvá půl minuty, někdy i minutu. A tak trochu mi u toho ztuhne břicho, jako by se napne. Občas ztuhne i nakřivo, jako kdyby se tam miminko vyboulilo nakřivo.

Je to už to "ono"? Co když to nepoznám? To jsou asi obavy každé prvorodičky, ale já z toho jsem vážně nervózní. Jsou tohle už nějaké kontrakce nebo jen poslíčky? Zatím si říkám, že dokud v tom není žádná pravidelnost a intervaly se nezkracují, tak to asi ono není. A také si myslím, že by to asi bolelo nějak víc, tohle mi pořád přijde celkem v pohodě. Ale samozřejmě bych to nerada zakřikla :-).

Také mi spadlo břicho dolů a nahoře pod žebrama už mám takové prázdno. Dneska je prcek trochu líný, tak nevím, jestli to patří k tomu, že už se posouvá někam níž a už se třeba nemůže tolik hýbat, ale třeba včera tam měl pěknou diskotéku. Tak jsem z toho taky trochu vystrašená, jestli je to v pořádku. Hýbe se, nemůžu říct, že bych necítila nic, ale oproti dřívějšku je to málo. Ale já se také skoro nehýbu, v tomhle vedru zvládám jen ležet, otírat se mokrým hadrem, sprchovat se a max. dojít s odpadkama před dům a zpět. Chodím domů alespoň po schodech, protože jinak bych chodila na procházky, abych to trochu uspíšila, ale takhle se to nedá. Včera jsem měla v plánu schody, teplou koupel a sex. Z toho jsem splnila jenom ty schody, protože do teplé vany se mi v tom vedru opravdu nechtělo a sex jsem nestihla, protože jen co jsem si lehla do postele, tak jsem vytuhla. No, ale i tak se ty bolesti zvětšily, tak uvidíme dneska...

Ach jo, zbývají mi 2 dny do termínu, tak kdy už to přijde? Kéž by se to už rozjelo a měla bych to za sebou. Začínám být nervózní. Nebojím se, naopak, těším se. Ale nervózní jsem z toho, co přijde a jak dlouho to potrvá. A jestli to zvládnu! Pořád ale převládá to, že se strašně těším, až toho našeho broučka uvidím a pochovám si ho v náručí. Doufám, že bude disciplinovaný a jestli nevyleze zítra, tak alespoň v pátek na termín a nebude mě trápit dál a nenechá se přenášet. Já vím, že mu je u mě asi lépe než by mu teď bylo venku v tom vedru, ale už bych ho prostě ráda měla u sebe :-).

Zbývají 2 dny do termínu porodu... tak kdy už budeš konečně s námi?

4 komentáře:

  1. tedy vy nas napinate! Myslim na vas...
    Mne porod zacal tou menstruacni kreci. Bolest bricha a okamzite pak zacla ostekat plodovka. Tak snad uz brzy!!! Drzte se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to takhle rychlé nemám. Mně plodová voda zatím nepraskla, ale dnešní noc jsem probděla, bolesti byly po 5-10 minutách, ale v půl 5 ráno to povolilo a bolesti jsou zhruba po 20 minutách až do teď. Tak jen čekám, co bude dál a doufám, že to nebude dlouho trvat. Už to má docela sílu :-)

      Vymazat
  2. Držím palce a myslím na tebe, to vedro je na umření...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak už dva dny mám takovej pocit, že už to máš určitě za sebou, ale tady žádné zprávy, tak cooo?

    OdpovědětVymazat